LGTB+

Com cada any, l’escola Edra proposa a tots els centres educatius que ho vulguin la participació al nostre en el nostre projecte d’escola. Enguany hem pensat en el moviment LGTB+, per donar la possibilitat a l’alumnat d’expressar-se artísticament sobre aquest tema extremadament important i pròxim, i com és també símbol de la lluita i el treball de moltes entitats, associacions i persones particulars per l’acceptació, i la igualtat de drets de tothom.

Pensem que és important treballar en la identitat-retrat, i per això el projecte d’enguany se centrarà en aquest concepte. Entenem que és un concepte ampli i complex, però la idea d’identitats infinites, personalitats diverses, gèneres variats… dona al tema del retrat moltes possibilitats per poder expressar totes les realitats presents.

Volem que les obres presentades poguessin obrir una reflexió sobre la multiplicitat -diversitat- de gèneres, sexes, relacions personals, amb l’objectiu bàsic d’obrir mirades, i trencar amb els estereotips i amb l’exclusió.

A fi de treballar les competències bàsiques de l’àmbit de la cultura i els valors, promovem projectes artístics i col·lectius amb l’alumnat del centre
i amb els instituts de secundària de Rubí.

Les propostes conviden a la reflexió individual i compartida amb la voluntat d’estimular la capacitat de pensar críticament, les habilitats del diàleg, la flexibilitat i l’assertivitat en l’evolució del pensament.

Aquest curs us proposem: LGTB+ Rubí, identitats, igualtat i diversitat.
És una activitat oberta a tot el jovent que hi vulgui participar, especialment recomanada a l’alumnat de 4t d’ESO i batxillerats.

Si voleu participar-hi podeu descarregar-vos AQUÍ la butlleta de participació i AQUÍ, les especificacions tècniques dels formats artístics que podeu presentar.
Si voleu informació general del projecte, podeu descarregar-vos AQUÍ el document explicatiu del projecte.

Ho organitza:
L’Escola d’Art i Disseny edRa, en col·laboració amb les àrees de Cultura i Educació de l’Ajuntament de Rubí.
Idea expositiva:
Alumnat de CFGS en Espais interactius
Muntatge: Alumnat i docents de l’escola d’Art i Disseny edRa