Sàhara visible

Des de l’Escola d’Art i Disseny edRa treballem en l’educació en valors socials i cívics, especialment en el muntatge expositiu que anualment fem al Celler de Rubí. Busquem la col·laboració d’àmbits diversos per tal d’enriquir el projecte.

Enguany aquesta proposta versa sobre la situació del Sàhara Occidental, i està enfocada principalment en el context en el qual viu la gent per fer visible l’estancament del conflicte.
El Celler serà un espai intervingut amb instal·lacions, vídeos,  projeccions interactives i peces en formats molt diversos.
El projecte s’ha plantejat des de diferents bandes, i s’han propiciat espais de diàleg i reflexió a l’aula i en el marc expositiu, tot promovent hàbits d’aprenentatge cooperatius des del compromís personal.
El conjunt d’estudiants, joves i adults de l’Escola d’Art de Rubí han seguit els tallers de sensibilització  de la Guia de l’educació de Rubí, en concret els que organitza el grup Eirene sota el títol “Els murs de la vergonya” i “Sota la sorra del desert”.
Amb aquesta introducció sobre el conflicte del Sàhara Occidental, la realitat als camps de refugiats i la possibilitat de col·laborar amb l’Escola d’Art i l’Escola de Cinema de Guelta, s’ha fet una reflexió sobre “l’art segons el context”.
Es comptarà concretament amb:
•    CFGM d’Espais Iinteractius, en el disseny i la realització del muntatge expositiu.
•    CFGM de Gràfica Interactiva, en els mapatges i instal·lacions.
•    CFGM en Serigrafia Artística, en els cartells, peces tèxtils i instal·lacions d’objectes.
•    Taller de ceràmica, d’escultura i de pintura, en instal·lacions a partir de peces col·lectives.
Aquest projecte, inscrit en la cultura per la pau, s’ha fet extensiu a la comunitat educativa de secundària, i es compta amb la participació de l‘IES  Duc de Montblanc en el format de vídeos.

Ho organitza:
L’Escola d’Art i Disseny edRa, en col·laboració amb les àrees de Cultura i Educació de l’Ajuntament de Rubí
Hi participen:
INS Duc de Montblanc, Rubí Jove, Eirene, Escola Ribas, Escola Municipal de Música Pere Burés i l’Escola d’Art i Disseny edRa
Idea expositiva:
Alumnat de CFGS en Espais interactius
Muntatge: Alumnat i docents de l’escola d’Art i Disseny edRa

  • Inauguració: Dijous 14 de març a les 19h
  • Duració: Del 14 de març al 5 d’abril de 2019
  • Localització: El Celler
  • Organitzadors: Ajuntament de Rubí i edRa, escola d’art i disseny
  • Adreça: C. Pintor Coello, s/n Rubí
  • Horaris: Divendres de 18 a 21 h, dissabtes de 12 a 14 h i de 18 a 21 h i diumenges d’11 a 14 h. Visites concertades amb els instituts de Rubí, els matins de dilluns a divendres, hores convingudes.