L’edRa aposta pels projectes reals

25 /04/22 | Actualitat

Un dels principis de l’edRa, l’Escola d’Art i Disseny de Rubí, és basar la formació en projectes reals. Oferim als nostres alumnes una educació en l’àmbit de l’art i del disseny professionalitzada, enfocada en les diferents necessitats de l’entorn professional.

D’aquesta manera, aconseguim formar professionals orientats al món laboral i que emfatitzen amb el seu entorn. Treballem en situacions reals perquè l’estudiant conegui els requeriments i les exigències de la societat que l’envolta.

Som una escola d’art i de disseny pública amb uns valors molt clars: la proximitat a l’alumnat, la cerca de l’excel·lència i tenim present la diversitat del grup i de l’estudiant. 

Impulsem els vincles amb el nostre entorn més proper: Rubí i el Vallès Oriental. Per això, fomentem la col·laboració i la realització de projectes reals amb diferents empreses, institucions i associacions de la zona. D’aquesta manera, aconseguim sinergies i fem visible el seu talent més enllà de l’escola.

Oferim un aprenentatge professionalitzador a través de la metodologia learning by doing. La nostra formació es basa en projectes verdaders, els quals tenen com a objectiu apropar l’alumne a la comunitat social i empresarial, adaptant-se a les necessitats de cada un d’aquests àmbits.

Els projectes reals de l’edRa

Basar l’educació en la realització de projectes reals fomenta la creativitat i la interacció entre empresa i alumnat, així com la identificació del context social. Per això, des de l’edRa fomentem aquesta metodologia d’aprenentatge. 

Un estudi pràctic i orientat a la vida professional va permetre mostrar diferents treballs dels alumnes de l’edRa a la Biblioteca de Rubí. Projectes on es van treballar temes culturals i socials, en aquest cas per a convidar a la reflexió sobre la diversitat de gèneres, sexes i relacions personals.

En el marc dels cicles formatius, l’alumnat del CFGS en Espais Interactius de l’edRa va participar en la creació de l’espai experiencial del videojoc Man of Medan exposat al festival de l’entreteniment digital NiceOne Barcelona el 2019. Es tractava d’un escape room basat en el videojoc del mateix nom, ambientat en un vaixell enfonsat.

El mateix CFGS en Espais Interactius participa des de fa uns quants anys al Congrés de Rubí Brilla, amb una temàtica diferent cada any. En el VI Congrés, el tema a tractar va ser l’autoconsum, a diferència de l’anterior, que anava relacionat amb l’economia circular. També va ser interessant la participació de l’alumnat en el disseny i construcció de 2 panells interactius (amb sensors capacitius, imatge fixa i projectada) per tal d’il·lustrar gràficament i amb so el concepte Mobilitat Sostenible en el marc del Congrés Nacional Rubí Brilla 2017.

Altres projectes desenvolupats des de l’escola han estat el disseny, creació i coordinació artística de tallers artístics elaborats durant l’espectacle Projecte ImPACTE Jove/Verd, el qual es va dur a terme a l’amfiteatre del parc del Castell.

Una forma d’incentivar al treball en equip i de fomentar la interacció amb altres grups socials, així com el desenvolupament d’un projecte propi portat a terme en la nostra societat.

Una altra acció realitzada ha estat el “Camí del Color”, on s’ha millorat l’espai verd situat davant de l’Escardívol, desenvolupant-se un treball artístic a la tanca perimetral. D’aquesta manera es fonamenta la creació d’un projecte real portat a terme en un espai del nostre entorn.

Des de l’edRa busquem constantment col·laboracions perquè els nostres alumnes puguin desenvolupar projectes propers a una realitat en el món laboral i social propi. Si vols saber més coses de l’edRa, només cal que contactis amb nosaltres!