Vinculació i participació activa en l’entorn clau per a l’edRa

04 /10/22 | Actualitat

A l’edRa fomentem la participació de l’alumnat en l’entorn durant els seus estudis. D’aquesta manera, aconseguim promoure el seu aprenentatge i potenciar la visualització del seu talent a través de la col·laboració amb empreses i institucions del sector.

Tenim un fort compromís amb l’entorn. Fomentem l’educació dels estudiants i apostem per la creació de noves propostes d’art i de disseny. A través de la col·laboració amb diferents empreses, associacions i institucions de l’entorn, des de l’edRa aconseguim donar visibilitat al talent del nostre alumnat.

Som una escola amb una dilatada trajectòria en el món de l’ensenyament de les arts i el disseny. Oferim una formació transversal i implicada en l’entorn social, territorial i laboral que ens envolta.

A través de la realització de projectes reals facilitem l’emprenedoria dels nostres estudiants. Portem a terme la metodologia learning by doing, amb la qual proporcionem continguts orientats la comunitat social i empresarial de la societat actual.

La participació en l’entorn dels estudiants de l’edRa

Durant el curs acadèmic, a l’edRa es porten a terme diferents activitats i projectes en col·laboració amb empreses i institucions de l’entorn de Rubí i del Vallès Occidental. Aquest vincle ofereix a l’alumnat diferents beneficis.

Per una banda, ajuda a reforçar les relacions entre els diferents col·lectius, fomentant el sorgiment i creació de noves propostes d’art i de disseny. Per altra banda, és una bona via per donar visibilitat al talent dels estudiants.

L’objectiu del fort compromís que tenim amb l’entorn és vincular el nostre alumnat amb les diferents realitats socials, culturals i econòmiques que els envolta. D’aquesta manera aconseguim que esdevinguin autèntics professionals capaços d’utilitzar totes les disciplines artístiques que els hi proporcionem com a eina de transformació i de millora social.

Una de les col·laboracions més rellevants que hem portat a terme ha estat la participació i implicació de l’alumnat en les activitats del Mes de la Dona. Els alumnes del CFGS Interiorisme i del CFGM de Serigrafia Artística van fer un taller d’estampació de samarretes, llegir el Manifest del Dia Internacional de la Dona i impulsar el reconeixement de les dones referents en el camp de l’art, el disseny i la tecnologia. A més de crear una exposició de l’artista Pepa d’Haro, a la sala d’exposicions de l’escola i vendre samarretes en suport a les dones víctimes de violència masclista de l’Associació de Solidaritat i Ajuda Veïnal (ASAV). 

Un altre exemple, com a mostra de la vinculació de l’edRa amb l’entorn social, educatiu, econòmic i cultural de la ciutat és la campanya NadalARTS, que té com a objectiu dinamitzar la campanya de Nadal dels comerços de Rubí. D’aquesta manera, els alumnes van poder participar en un projecte real encarregant-se de dissenyar i decorar 35 dels 150 aparadors dels comerços de Rubí fent servir tipogrames dibuixats o serigrafiats.

Aquesta iniciativa, proposada pel servei de Comerç i Projecció de la Ciutat, utilitza l’art per animar als ciutadans a passejar per la ciutat i apropar-se als comerços locals i de proximitat. 

Gaudeix del fort compromís i de l’activa participació que té l’edRa amb l’entorn. Col·labora amb institucions i empreses de l’entorn per donar a conèixer el teu talent. Coneix tots els estudis que impartim i forma’t en una escola que ofereix una formació de qualitat i basada en projectes reals.