Les experiències immersives, l’element diferenciador d’edRa

25 /10/22 | Actualitat

L’eix vertebrador dels estudis que impartim a edRa són les experiències immersives. De fet, és el nostre element diferenciador. Apliquem el disseny en entorns digitals a partir d’una visió interdisciplinària de la matèria perquè creiem que és la millor manera d’entendre’l i aprendre sobre ell, és el nostre horitzó i la nostra realitat.

I potser t’estàs preguntant: què concebeu a edRa per experiències immersives? Doncs són els entorns digitals, les instal·lacions interactives, l’art digital, els objectes i els espais augmentats digitalment, la realitat augmentada, la realitat virtual, el mapping i molts altres.

I per què a edRa creiem que són importants les experiències immersives? Perquè és el concepte que més s’ajusta a la tipologia de projectes que hem fins ara. De fet, les experiències immersives s’han popularitzat en els últims anys a la ciutat de Barcelona.

Per edRa les experiències immersives es basen en una estratègia de 3 punts:

  1. Nou mòdul de Disseny d’interacció impartit amb els crèdits de lliure distribució, comú a tots els CFGS però amb adaptació en el cas de PIDO. Així, ens dona la suficient llibertat com per adaptar el currículum d’edRa a les experiències immersives.
  1. Aprenentatge basat en projectes transversals (ABPT) entre mòduls per integrar el nou mòdul i la resta de mòduls de forma coherent en el conjunt dels estudis. Creiem que és la millor manera per ser capaços d’entendre el disseny d’una manera polièdrica.
  1. Replantejament i actualització de cada mòdul, independentment de la creació del mòdul nou, per resoldre les necessitats específiques detectades a cada cicle. Estem en canvi constant per ajustar els nostres estudis a les diferents necessitats i novetats del moment. A edRa les experiències immersives són una prioritat perquè sabem que donen bons resultats acadèmics i professionals.

Oferta formativa a edRa

A l’Escola d’Art i Disseny de Rubí impartim els següents estudis:

  Curs Formatiu de Grau Mitjà de Gràfica Interactiva

  Curs Formatiu de Grau Mitjà de Serigrafia Artística

  Curs Formatiu de Grau Superior d’Interiorisme

3×2 Batxillerat+CFGM APGI

Els valors diferenciadors de l’edRa

Som una escola pública que ofereix preus assequibles i competitius. No volem que ningú es quedi fora per estudiar disseny i encara menys al nostre centre. A més, l’alumnat podrà gaudir de l’oportunitat de realitzar estades formatives a l’estranger gràcies al programa Erasmus+. Una ocasió ideal per enriquir-se des d’una vessant educativa, però també personal i vital.

El compromís amb l’entorn és un altre dels nostres valors. Promovem l’aprenentatge de l’alumnat, apostem pel sorgiment de noves propostes d’art i disseny i visibilitzem el seu talent col·laborant amb empreses, institucions i associacions del nostre entorn, el Vallès Occidental.

A més, des del centre fomentem l’autonomia dels nostres estudiants i així potenciem la seva flexibilitat i adaptació a la societat i al mercat laboral que tant canvien actualment.

T’has decidit a estudiar a l’edRa i aprendre a través de les experiències immersives? Si vols contactar amb nosaltres, entra a l’enllaç i omple el formulari que trobaràs on diu “Més informació”.