La importància de la tecnologia i unes bones instal·lacions en art i disseny

31 /03/23 | Actualitat, Seminaris

Les noves tecnologies estan transformant la forma en què l’educació s’imparteix a les escoles, ja que permeten als educadors portar l’aprenentatge més enllà de l’aula. Aquests recursos digitals permeten a l’alumnat accedir al contingut curricular d’una manera immersiva i interactiva, creant un entorn ideal per desenvolupar habilitats cognitives importants. D’igual manera, l’ús generalitzat de la tecnologia també permet als professors avaluar als seus alumnes de manera més precisa i conèixer millor les seves necessitats individuals.

Pla d’Estratègia Digital (EDC)

Enguany a l’edRa hem posat en marxa el Pla d’Estratègia Digital (EDC) per oferir un millor servei educatiu als nostres alumnes i a la comunitat de l’escola. L’objectiu d’aquest pla és millorar la cultura digital del centre i, al mateix temps, ajudar professors, alumnes i parts interessades a adquirir competències digitals essencials.

A través d’aquest pla, hem establert objectius clars que ens permetran desenvolupar competències significatives en l’ús de la tecnologia. Aquest pla es desenvolupa en tots els àmbits: organitzatius, metodològics, curriculars i comunicatius, els quals s’impliquen i es transformen des d’una perspectiva d’innovació i de millora contínua.

Les nostres instal·lacions tecnològiques en art i disseny
Per complir els objectius d’aquest Pla d’Estratègia Digital comptem amb les últimes tecnologies:

Aules d’ordinadors
Aquestes sales estan preparades perquè tots els alumnes puguin treballar en els seus projectes en ordinadors d’última generació. Hi ha una aula especialitzada pels alumnes de serigrafia.

Talladora làser
Situada a l’espai de fabricació, aquesta màquina s’utilitza per tallar tota mena de materials i construir prototips.

Insoladora
La insoladora fa servir la llum per transferir una imatge a qualsevol superfície. Consisteix en una pantalla en forma de malla recoberta d’emulsió fotosensible i adherida amb un fotolit que, quan s’exposa a la llum halògena, produeix imatges. Aquesta màquina l’usen els estudiants de serigrafia.

Taller d’escultura
Comptem amb una sala especial per als alumnes d’escultura. Cada alumne té el seu
propi espai per treballar en les seves creacions.

Màquina de tall de paper
L’escola disposa d’una
màquina pròpia especialitzada en el tall de paper per fer llibres. Els alumnes de l’escola poden usar-la per crear-se el seu propi llibre d’artista.

Taller de gravat i litografia
L’escola posa a la disposició dels alumnes un
taller especial per a l’aprenentatge del gravat i la litografia. Aquest espai compta amb el material i les tintes necessàries per professionalitzar-te en aquest art.

L’ús d’aquestes tecnologies contribueix en l’èxit de l’alumnat, el qual es veu reflectit en nombrosos premis i reconeixements. Tots els nostres estudis estan basats en l’ús de les noves tecnologies, ja sigui a l’hora de crear projectes transversals com de treballar en equip. Amb el Pla d’Estratègia Digital els nostres estudiants poden rebre una formació integral i adaptada a les necessitats del món actual.

Estudiar a l’edRa és gaudir d’una formació de qualitat en l’àmbit del disseny i de l’art. Demana més informació i t’assessorarem sobre els estudis que impartim i sobre el teu futur professional.