La importància de la formació professionalitzadora a l’edRa

14 /04/23 | Actualitat, Seminaris

edRa, l’Escola d’Art i Disseny de l’Ajuntament de Rubí, destaca per la seva aposta en projectes pràctics i reals. La nostra missió és proporcionar als estudiants una educació professionalitzadora en els camps de l’art i el disseny, centrant-nos en les demandes del món laboral.

Mitjançant aquest enfocament, formem professionals preparats per fer front als reptes del seu entorn i establir connexions significatives amb la societat. Treballem en situacions reals perquè els alumnes puguin conèixer els requisits i les expectatives de la societat actual.

Com a escola pública d’art i disseny, tenim uns valors clars: proximitat amb els estudiants, cerca de l’excel·lència i respecte per la diversitat del grup i de cada estudiant individualment. A més a més, promovem vincles forts amb el nostre entorn local, Rubí i el Vallès Oriental. Per això, col·laborem amb empreses, institucions i associacions de la zona en la realització de projectes reals. Això ens permet crear sinergies i exposar el talent dels nostres alumnes més enllà dels límits de l’escola.

La nostra metodologia d’aprenentatge se centra en el “learning by doing” (aprendre fent). Basem la nostra formació en projectes autèntics, amb l’objectiu d’apropar els estudiants a la comunitat social i empresarial, adaptant-nos a les necessitats de cada àmbit específic.

Alguns dels projectes reals de l’edRa

La implementació de projectes reals com a base de l’educació potencia la creativitat, la interacció entre empreses i estudiants, així com la comprensió del context social. És per això que, des de l’edRa, promovem aquesta metodologia d’aprenentatge.

Per exemple, els alumnes del CFGM de Serigrafia Artística de l’edRa van realitzar un mural a la Rambleta de Joan Miró com a part de les activitats de la COLOR Week. I també van sortir al carrer per decorar els aparadors de les botigues de Rubí amb motius nadalencs com a part de la campanya NadalARTS. A més, els estudiants del CFGS d’Espais Interactius van participar en el Saló Urban Rubí. Dins de l’última edició, la seva tasca va ser construir una urna interactiva per a l’Ajuntament.

D’altra banda, el grup de primer del CFGS d’Interiorisme va treballar en la creació de joies inspirades en l’edifici del MACBA. Aquesta activitat formava part de les propostes de Talent Creatiu i Empresa organitzades pel Departament d’Educació. Dins d’aquest projecte, van tenir una xerrada de Studio Chesco sobre els processos de disseny i elaboració de les seves col·leccions de joies.

I pel Carnaval de 2023, Maria Fernández, alumna del Taller de Dibuix Digital, va ser l’encarregada de dissenyar el cartell guanyador per il·lustrar el programa de Carnaval a Rubí.

Aquests només són alguns exemples d’iniciatives en les quals ha participat el nostre alumnat. Per obtenir més informació sobre l’edRa i els nostres projectes, t’animem a posar-te en contacte amb nosaltres. Estarem encantats d’atendre’t i proporcionar-te tota la informació que necessitis.