Infants

Expressió creativa per a infants

Està dirigit a tots els nens i nenes que vulguin divertir-se i aprendre tècniques de dibuix i pintura, treballar amb tècniques per desenvolupar la creativitat i aprendre diversos trucs que els ajudaran a dibuixar molt millor. Es treballa amb tècniques seques com llapis de grafit, llapis de colors, retoladors i ceres i, pel que fa a humides, amb materials com la tempera, l’aquarel·la i tècniques mixtes amb ceres i aquarel·la. Es potencia l’expressió a través del traç lliure, la taca, imatges amagades, etc. així com la creació amb petit i gran format per desenvolupar activitats col·laboratives i d’altres de treball més personal.

Grup 4-6 anys (p4, p5, 1r)

Dilluns i dimecres, de 17.30 a 18.30 h.

Grup 7-9 anys (2n, 3r, 4rt)

Dimarts i dijous de 17:30 a 19:00 h.

Grup de 10-12 anys (5è, 6è, 1r ESO)

Dilluns de 18:30 a 20:00 h.

Ceràmica (a partir de 5 anys)

Taller pensat per conèixer i endinsar-se en el món de la ceràmica, coneixent i aprenent les diferents tècniques de treballar i decorar el fang, a través de petts treballs creatius i personals.

Grup 1

Dilluns, de 17.30 a 19.00 h.

Taller escultura infantil

Al taller els alumnes potenciaran la seva creativitat posant en pràctica diferents tècniques constructives i manipulant diversos materials com ara el fang, el cartró i el guix.

A partir de 8 anys

Dimarts de 17.30 a 18.30 h.

LAB DIB

Laboratori de dibuix experimental. Dibuix i processos de creació

El dibuix és el llenguatge gràfic universal, és el camí més curt entre una idea i la seva expressió i materialització. Tota expressió gràfica, el dibuix i l’escriptura, constitueixen una eina de comunicació, de coneixement, d’exploració i projecten pensaments i somnis.

L’antiga noció de dibuix com a disciplina preparatoria per a la pintura o l’escultura es troba desfasada per a situar el dibuix contemporani com a disciplina artística en l’escena de l’art actual.

Així, doncs, en aquest taller es tractaran les tècniques tradicionals de dibuix amb l’objectiu d’educar la mirada i de treballar l’observació, però es posarà èmfasi en la capacitat expressiva per mitjà de l’experimentació. Es fomentarà el diàleg, la reflexió, la curiositat, la creativitat i l’esperit crític per predisposar l’actitud participativa.

Continguts:

Dibuix d’observació i urban sketching, dibuix creatiu i d’imaginació, l’expressivitat del traç, dibuix contemporani i performatiu, il·lustració, còmic i lettering, llenguatge visual, dibuix tècnic i perspectiva, dibuix de les proporcions humanes i els cànons clàssics.

Edat: 10-12 anys

Dimecres de 18.30 a 20 h.

ExperimenArt

En ExperimentART treballarem amb eines no pensades inicialment per a l’art (com poden ser la llum, tècniques de costura, cuina, filferro…) investigant característiques i comportaments dels diferents materials per a treballar-los des de l’àmbit artístic.

A partir de 10 anys

Dijous de 17:30 a 19:00 h.