Estudia el CFGM de Serigrafia a l’edRa

28 /04/23 | Actualitat, Seminaris

Si t’agrada el món artístic, una bona opció és estudiar el CFGM de Serigrafia a l’edRa. Som un centre amb més de 80 anys d’experiència en la formació de professionals del sector del disseny i de l’art. A l’edRa trobaràs tots els recursos necessaris per desenvolupar-te com a professional de la comunicació gràfica i audiovisual.

A l’edRa tenim un fort compromís amb l’alumnat. El centre és com una gran família i es basa en 3 valors fonamentals: l’exigència, la calidesa i l’atenció a la diversitat dels estudiants. Oferim un tracte molt proper a tot el nostre alumnat.

Si estudies el CFGM de Serigrafia a l’edRa, obtindràs uns continguts pedagògics basats en la transversalitat de tècniques artístiques. Durant el curs acadèmic, es duen a terme diferents projectes transversals i es treballa en equip, d’aquesta manera s’ofereix una formació totalment adaptada al món actual i integral.

Des del centre actuem per fomentar l’autonomia dels nostres estudiants, així potenciem la seva flexibilitat i adaptació a la societat i al mercat laboral tan canviant avui dia.

CFGM de Serigrafia Artística

La formació del Cicle Formatiu de Grau Mitjà de Serigrafia Artística té una durada de 840 hores, que es distribueixen a través d’un curs acadèmic. En el segon any, es realitzen un total de 25 hores per al projecte final, així com 85 hores de pràctiques en empreses, tallers o estudis relacionats amb el sector. 

Un cop superat el curs i havent obtingut el títol de tècnic/a, podràs accedir a diferents sortides professionals com ara:

  • Serigrafista: Pots treballar com a serigrafista en tallers de serigrafia, empreses d’impressió i disseny gràfic, estudis d’art, agències de publicitat, empreses de fabricació de productes promocionals, entre altres. Seràs responsable de la preparació i execució dels treballs de serigrafia, maneig d’equips i control de qualitat.
  • Tècnic d’impressió: Podràs exercir-te com a tècnic d’impressió en empreses dedicades a la impressió tèxtil, paperera o d’altres materials. La teva funció serà operar i mantenir les màquines d’impressió, controlar el procés d’impressió i garantir la qualitat dels productes finals.
  • Dissenyador gràfic: Amb coneixements en serigrafia artística, pots treballar com a dissenyador gràfic en agències de publicitat, estudis de disseny, departaments de màrqueting o de comunicació d’empreses. Podràs aplicar les teves habilitats en la creació i adaptació de dissenys per a la seva posterior impressió serigràfica.
  • Artista autònom o en associació: Podràs treballar de manera independent com a artista, creant i venent les teves pròpies obres serigrafiades. També pots establir associacions amb tallers o empreses dedicades a les arts gràfiques, disseny gràfic, decoració, vidre, ceràmica o altres aplicacions artístiques.
  • Conservació i restauració del patrimoni artístic: Les teves habilitats en serigrafia artística poden ser aplicades en el camp de la conservació i restauració del patrimoni artístic. Pots treballar en museus, institucions culturals o empreses especialitzades, utilitzant tècniques de serigrafia per a la reproducció i restauració d’obres d’art.

Durant l’últim curs del cicle, tindràs l’oportunitat de posar en pràctica i consolidar tots els coneixements adquirits fins aleshores, a través del projecte final. Tot i que treballaràs de forma autònoma, comptaràs sempre amb l’assistència del teu tutor.

A més a més, realitzaràs pràctiques en un centre de treball, on podràs establir contacte amb el món professional i obtenir l’experiència necessària per ingressar en el sector laboral. Sovint, aquestes pràctiques poden convertir-se en oportunitats reals de treball.

Si estàs interessat a estudiar el CFGM de Serigrafia Artística a l’edRA, demana’ns més informació!

Vine a estudiar en un centre amb una llarga experiència en la formació del sector i gaudeix d’una formació de qualitat i excel·lència.