Coneix els projectes d’Obra Final de l’edRa del curs 22-23

20 /06/23 | Actualitat

Si ets un apassionat de l’art i el disseny i vols descobrir els treballs més destacats dels estudiants de l’Escola d’art i disseny de Rubí (edRa), estàs de sort! Aquest article t’informarà sobre els projectes d’Obra Final del curs 2022-2023 que s’han realitzat al centre.

Què és l’Obra Final?

L’Obra Final és una proposta d’activitat col·laborativa i educativa que involucra els joves de Rubí. Consisteix en la creació, el disseny i el prototipat d’un videojoc de plataforma que serà exhibit el 22 de juny a la Mostra Òrbita de videojocs de Rubí. Els videojocs, més enllà de ser una simple diversió, es converteixen en una potent eina pedagògica. El procés de creació d’un videojoc implica la integració de continguts curriculars, resultats d’aprenentatge i competències pròpies del Cicle Formatiu de Grau Mitjà d’Arts Plàstiques i Disseny d’Assistència al Producte Gràfic Interactiu (APGI).

Aquesta iniciativa va sorgir com a resultat d’una prova pilot duta a terme el curs passat, en què els estudiants de l’edRa van visitar l’institut Torrent dels Alous per compartir els seus coneixements sobre l’ús de l’aplicació de disseny FIGMA. L’objectiu era que els alumnes d’ESO poguessin dissenyar un prototip visual d’una aplicació mòbil. La prova va ser tot un èxit, i ara, durant el curs 2022-2023, s’ha proposat ampliar aquesta col·laboració entre els dos centres educatius. A l’ESO, el disseny de videojocs permet treballar competències digitals en l’àmbit de la tecnologia i la informàtica, entre altres disciplines. 

En aquesta nova etapa, l’alumnat del segon curs d’APGI de l’edRa ha ensenyat als alumnes de quart d’ESO del Torrent dels Alous com prototipar i programar videojocs utilitzant la plataforma de codi lliure GDEVELOP. Després d’aquesta formació, els dos grups d’estudiants han desenvolupat els seus propis videojocs com a part dels seus respectius programes educatius, que seran els que s’exhibiran a la Mostra Òrbita. D’altra banda, aquesta proposta no s’acaba aquí, sinó que de cara al curs 2023-2024 s’espera expandir aquest projecte a tots els instituts de Rubí.

La col·laboració dels estudiants de l’edRa i del Torrent dels Alous és un exemple d’aprenentatge entre iguals, on els mateixos estudiants assumeixen el paper de formadors dels seus companys. Aquesta metodologia augmenta la implicació de l’alumnat en el seu propi procés d’aprenentatge i en el de l’alumnat d’ESO, fomentant la motivació i millorant les habilitats per treballar en equip. Aprendre de manera significativa significa crear situacions d’aprenentatge que estiguin vinculades a experiències i coneixements previs de l’estudiant. Sens dubte, el disseny de videojocs proporciona un context ideal per a l’aprenentatge vivencial i estimulant.

Coneix els projectes d’Obra Final

No et perdis aquesta oportunitat única de descobrir els projectes d’Obra Final dels estudiants de l’edRa. Participa en l’esdeveniment del 22 de juny de 2023 a la Biblioteca Municipal Mestre Martí Tauler de Rubí, on es mostrarà el talent i la creativitat dels joves. Deixa’t sorprendre per la creativitat i l’enginy dels estudiants i sigues partícip d’aquesta mostra que impulsa el talent jove de Rubí.

I si no pots assistir a aquest esdeveniment, no pateixis! N’hi haurà d’altres més endavant. Igualment, si no pots esperar, pots veure (i jugar!) els videojocs a aquesta pàgina web. Gaudeix-los!

Coneix edRa

Si vols saber més sobre l’escola i el que ofereix, visita el nostre lloc web. I si tens interès a formar part d’aquesta comunitat artística i descobrir totes les oportunitats que l‘edRa et pot oferir, no dubtis a participar en les portes obertes que organitzem. Pren nota sobre l’escola i els nostres programes educatius.