Descobreix la importància d’aprendre tècniques de dibuix i pintura en els infants

L’edRA és una escola dedicada a facilitar i dinamitzar situacions d’aprenentatge en l’àmbit de l’art i el disseny. Volem oferir una formació destinada a tota la comunitat que en forma part: alumnes, professors, famílies i professionals del sector. El nostre objectiu principal és proporcionar una formació coherent amb les necessitats del nostre entorn, potenciant la creativitat i la sensibilitat, emfatitzant el coneixement i l’aplicació de conceptes, i explorant línies de treball que converteixin les limitacions en reptes creatius.

Per què és important l’expressió creativa en els infants?

La creativitat en els infants és un aspecte crucial del seu desenvolupament. Aquesta creativitat els dona les eines per millorar les seves habilitats socials i comunicatives. El cervell dels nens i les nenes és molt receptiu als estímuls, i la seva gran capacitat imaginativa està en constant evolució.

Durant la infància, el cervell té una notable capacitat de desenvolupament, i la creativitat esdevé fonamental en aquesta etapa. Fomentar la creativitat des d’una edat primerenca pot modificar la configuració del cervell i potenciar la seva capacitat de resposta a les diferents situacions que es viuen diàriament.

Els beneficis de fomentar la creativitat als infants són múltiples:

  • Ajuda a desenvolupar el pensament abstracte: La capacitat de pensar fora de les convencions és fonamental per resoldre problemes complexos més endavant a la vida.
  • Estimula el desenvolupament cognitiu: La creativitat implica l’ús de la imaginació i la reflexió, cosa que ajuda a millorar les habilitats cognitives dels nens.
  • Millora les capacitats comunicatives i socials: Quan els nens poden expressar-se creativament, milloren les seves habilitats per comunicar-se i col·laborar amb altres persones.
  • Aguditza i millora la resolució de problemes: La creativitat implica trobar solucions noves i inusuals per als reptes, la qual cosa millora la seva capacitat per resoldre problemes.
  • Contribueix a un millor desenvolupament de l’autoestima: Quan els nens tenen èxit en les seves activitats creatives, adquireixen confiança en les seves capacitats i milloren la seva autoestima.
  • Ajuda a promoure l’expressió d’ells mateixos: La creativitat permet als nens expressar les seves emocions i pensaments de manera única i personal.

Taller d’expressió creativa per infants

El taller d’expressió creativa d’edRA està dissenyat per a tots els nens i nenes que vulguin divertir-se mentre aprenen tècniques de dibuix i pintura. Aquest taller no només és una oportunitat d’aprendre, sinó també una forma de treballar en el desenvolupament de la creativitat i adquirir coneixements que ajudaran els nens a millorar les seves habilitats artístiques.

En aquest taller es treballen diverses tècniques, incloses les seques com llapis de grafit, llapis de colors, retoladors i ceres. A més, s’explora l’ús de materials humits com la tempera i l’aquarel·la, així com tècniques mixtes amb ceres i aquarel·la. Els participants tenen l’oportunitat d’expressar-se a través del traç lliure, la creació de taques, la identificació d’imatges amagades i altres mètodes creatius.

Els tallers s’adapten a diferents grups d’edat per assegurar que les activitats i les instruccions siguin apropiades:

  • Grup 4-6 anys (p4, p5, 1r): Aquest grup es reuneix els dilluns i dimecres de 17.30 a 18.30 h.
  • Grup 7-9 anys (2n, 3r, 4rt): Aquest grup es reuneix els dimarts de 17:30 a 19:00 h.
  • Grup de 10-12 anys (5è, 6è, 1r ESO): Aquest grup es reuneix els dilluns de 18:30 a 20:00 h.

Desenvolupa la teva creativitat amb edRA

Si estàs interessat a proporcionar als teus fills els avantatges de desenvolupar la seva creativitat, et convidem a posar-te en contacte amb nosaltres. Els tallers d’expressió creativa d’edRA són una oportunitat única per ajudar els nens a créixer i explorar el seu potencial artístic, no perdis l’oportunitat! 

Oferim també una gran varietat de cursos i cicles per a diferents edats, que et poden interessar, consulta’ns tot el que necessitis.