Descobreix com la creativitat esdevé un motor vital a la publicitat: com impacta en les campanyes, la innovació i l’èxit de les estratègies de màrqueting publicitari

La creativitat en la publicitat és un element clau que determina l’èxit de les campanyes i estratègies de màrqueting. Malgrat aquesta quantitat constant de publicitat, només un petit nombre de marques aconsegueixen l’objectiu establert; moltes vegades per prioritzar i fer una creativitat de qualitat. La incorporació d’idees innovadores durant el procés de venda no només les diferencia de la competència, sinó que també crea una connexió emocional amb els clients, conduint a la seva fidelització. La major part de la publicitat que recordem és fruit de l’aplicació d’estratègies creatives, que desperten l’interès del públic. 

Característiques per tenir una publicitat creativa

  1. Sense pors: Una publicitat que busca la innovació no ha de tenir por de les crítiques. Ser diferent i transgressor pot sorprendre pot atraure l’atenció i identificar millor el públic objectiu.
  2. Transgredeix: La publicitat creativa pot aprofitar la transgressió, però ha de fer-ho amb mesura per no caure en problemes legals.
  3. El més breu possible: El temps del consumidor és valuós. La publicitat ha de ser concisa, informativa i creativa per impactar ràpidament.
  4. Marca i context de la mà: Les estratègies creatives han de crear contextos que potenciïn la marca sense que aquests eclipsin el producte en venda.

La importància de la creativitat a la publicitat a través d’Internet

En l’era digital, la creativitat és encara més essencial per a les estratègies de màrqueting en línia. Les xarxes socials i altres plataformes exigeixen un format diferent. Alguns aspectes clau són:

  1. Interacció: Les marques han de mantenir una comunicació bidireccional amb els consumidors a través d’Internet, sent respectuoses i informatives.
  2. Un consumidor especial: L’ús de xats i la personalització permeten un tracte especial amb els clients, fomentant la seva fidelitat.
  3. Contingut per compartir: La creació de continguts creatius, com el storytelling, pot generar una connexió emocional amb els clients i conduir a recomanacions positives.
  4. Un format adequat: És crucial adaptar els continguts a diferents dispositius i plataformes, com el mailing, la publicitat de les xarxes, anuncis personalitzats, banners i vídeos.
  5. L’humor: En un entorn altament competitiu, la utilització de l’humor pot ser una eina efectiva per captar l’atenció i fomentar la interacció positiva amb els clients.

Vols aprendre a involucrar-te en el món de la creativitat publicitària? Vine a edRA i fes el nostre cicle de CFGS Gràfica Publicitària

Aquest programa d’estudis et capacitarà per concebre, organitzar i dur a terme totes les etapes d’un projecte de gràfica publicitària, amb el rigor i control de qualitat necessaris per aconseguir un producte que compleixi els objectius comunicatius inicials.

La nostra metodologia es basa en l’aprenentatge mitjançant projectes interdisciplinaris. Orientem la formació superior cap a la creació d’experiències immersives a partir d’una perspectiva interdisciplinària del disseny, sovint basada en encàrrecs reals. En aquest cicle formatiu, els estudiants complementaran la seva comprensió dels mitjans tradicionals d’impressió amb les noves oportunitats que ofereixen les tecnologies emergents en el camp de la gràfica publicitària:

  • Entorns digitals en xarxa.
  • Instal·lacions interactives.
  • Art digital.
  • Objectes i espais augmentats digitalment.
  • Realitat virtual.
  • Mapping.

Aprofita aquesta oportunitat per formar-te en el món de la gràfica publicitària i desenvolupar les habilitats i coneixements necessaris per destacar en aquest camp en evolució constant. 

Si desitges més informació sobre el nostre curs de CFGS Gràfica Publicitària, no dubtis a contactar amb nosaltres.